درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1398/12/28 - 13:39:1
تعداد بازدید: 779
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سقوط قریب‌الوقوع آل‌سعود به‌دست محمد بن سلمان
سقوط قریب‌الوقوع آل‌سعود به‌دست محمد بن سلمان

با توجه به سیاست‌ خارجی و داخلی محمد بن‌سلمان از زمان روی‌کارآمدنش در نظام سعودی شواهد نشان می‌دهد که فروپاشی آل‌سعود به‌دست او صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم به نقل از الجزیره، کسانی که با واقعیت کنونی نظام سعودی آشنایی دارند٬ به این نتیجه رسیده‌اند که آل‌سعود در حال تبدیل شدن به آل‌سقوط است. این موضوع چندین دلیل دارد که مهم‌ترین آنها فساد و سیاست خاص مقامات سعودی است که در طول چندین دهه٬ نظام عربستان را به مرز نابودی کشاند؛ سیاست استبداد و سرکوبگری به‌اضافه سیطره آل‌سعود بر ثروت‌های کشور و اعطای بخش ناچیزی از آن به مردم، علاوه بر آن مناصب دولتی در عربستان به‌طور کلی در اختیار شاهزادگان سعودی قرار گرفته است٬ درحالی که اغلب آنها پیر و ازکارافتاده هستند.

نتیجه چنین نظامی در عربستان این است که درهای انتخابات به‌روی افراد و شهروندان شایسته این کشور بسته شده است و اصلاً چیزی به‌نام دموکراسی در نظام عربستان سعودی معنا ندارد.

افزایش چشمگیر سرکوب‌گری‌های عربستان در دوره بن‌سلمان

با همه تلاش‌ها و اصرارهایی که خانواده پادشاهی عربستان برای محافظت از نظام خود و ادامه آن انجام می‌دهند؛ واقعیت کنونی این کشور نشان می‌دهد که دوره این خاندان در عربستان به‌سر آمده است؛ به‌ویژه پس از زمان ولیعهدی «محمد بن سلمان» و اقدامات سرکوبگرانه و افراطی وی در حذف مخالفانش که اخیراً با بازداشت «احمد بن عبدالعزیز» پسر بنیان‌گذار حکومت سعودی و «محمد بن نایف» ولیعهد سابق عربستان به‌اضافه جمعی از مسئولان دولتی به‌اتهام فساد٬ به اوج خود رسید. محمد بن سلمان از زمان روی‌کارآمدنش٬ همواره افرادی بی‌تجربه و بی‌درایت را به مناصب مهم منصوب کرده است.

جالب توجه است که بن‌سلمان از زمانی که زمام امور عربستان را به‌دست گرفته٬ است وعده اصلاحات و مبارزه با فساد و حل مشکلات شهروندان را می‌دهد؛ اما اتفاقی که در واقعیت افتاده کاملاً به‌عکس آن است. در این دوره فساد در عربستان به اوج خود رسید و با افزایش سرکوبگری‌ها و استبداد٬ محرومیت مردم از آزادی بیان٬ خفه کردن مخالفان و بازداشت‌های خودسرانه٬ عربستان بیش از پیش تبدیل به نماد و سردمدار ناقضان حقوق بشر در سطح جهانی شد.

البته به این موارد باید محاکمه‌های ناعادلانه و غیرقانونی٬ قتل خارج از چارچوب قانون٬ قتل به‌روش غیرمستقیم از طریق اهمال‌کاری پزشکی در حق بازداشت‌شدگان٬ شکنجه‌های وحشتناک زندانیان و نقض کامل حقوق بشر علیه آنها به‌اضافه جنایت‌های بی‌شمار دیگر نظام سعودی را تنها طی چند سال اضافه کنیم.

در دوره بن‌سلمان همچنین شهروندان سعودی با مشکلاتی چون افزایش مالیات‌ها٬ کاهش دستمزدها٬ بالا رفتن هزینه خدمات عمومی و غارت مبالغ زیادی از خزانه دولت روبه‌رو شده‌اند.

در نتیجه این شرایط٬ تعداد شهروندانی که برای پناهندگی در کشورهای دیگر٬ عربستان را ترک می‌کنند به‌شکل قابل توجهی افزایش یافت. تعداد شهروندان سعودی پناهجو در کشورهای دیگر در سال 2017 نسبت به 2012 سه‌برابر شد، همچنین عده‌ای از آنها پس از اینکه بن‌سلمان اقدام به مصادره اموال ثروتمندان کرد٬ همراه با خانواده‌هایشان به خارج فرار کرده تابعیت خارجی گرفتند.

با این سیاستی که محمد بن سلمان در اداره عربستان پیش گرفته٬ پیش‌بینی می‌شود در مدت زمان کوتاهی٬ خاندان سلطنتی او که نزدیک به یک قرن است بر عربستان حکومت می‌کند٬ از هم بپاشد.

بن‌سلمان در این سالها از طریق جاسوسی در شبکه‌های اجتماعی و به دست آوردن اطلاعات شخصی و هویت اصلی کاربران و فعالان مخالف و زندانی کردن آنها٬ موجی از رعب و وحشت را میان شهروندان سعودی ایجاد کرده است؛ نمونه بارز این امر جنایت ترور «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار مخالف سعودی به‌طرزی وحشتناک در کنسولگری عربستان در استانبول بود که اکتبر 2018 اتفاق افتاد.

ولیعهد سعودی پس از یک دوره انکار و تکذیب نحوه به قتل رساندن خاشقجی که در حال حاضر هیچ اثری از جسد او هم نیست٬ سرانجام در سپتامبر 2019 به این واقعیت اعتراف کرد. البته ترور خاشقجی تنها یک نمونه از جنایت‌های صورت‌گرفته در دوره محمد بن سلمان بود٬ آن هم به این دلیل که خبر آن درز پیدا کرد و به گوش همه جهان رسید؛ در حالی که مشخص نیست روزانه چه‌تعداد از خاشقجی‌ها در زندان‌های سعودی سربه‌نیست می‌شوند.

اشتباهات محرز ولیعهد سعودی در سیاست خارجی؛ از جنگ یمن تا عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها

اما در سطح خارجی٬ بزرگترین و بارزترین جنایت احمقانه بن‌سلمان٬ آغاز جنگ یمن بود که عربستان پس از 6 سال کشتار و ویرانگری در یمن و محاصره ظالمانه این کشور که بزرگترین فاجعه بشری را رقم زد٬ اکنون با تحمل هزینه‌های مادی و سیاسی فراوان در باتلاق این جنگ گرفتار شده است.

حمله جنبش انصارالله یمن به تأسیسات نفتی آرامکو در سپتامبر 2019 که خسارت‌های فراوانی به آن وارد کرد٬ سبب شد شاهزادگان سعودی به‌کلی از بن‌سلمان ناامید شوند.

مداخله مستمر در امور کشورهای دیگر همچون مصر و حمایت از سیاست کشتار خلیفه حفتر در لیبی برای تسلط بر دولت وفاق ملی٬ از جمله اشتباهات دیگر محمد بن سلمان در سطح سیاست خارجی عربستان در این سال‌ها بود.

اما بارزترین حرکت غلط ولیعهد جوان سعودی٬ بازکردن باب عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود که ضربه بزرگی به نظام عربستان زد.

همه این اطلاعات نشان می‌دهد که قدرت عربستان در زمان حاضر در دست کسی افتاده است که در راه رسیدن به پادشاهی از هیچ کاری ابا ندارد و هرکس را سد راه خود ببیند از میان برمی‌دارد.

ناکامی‌ها و اشتباهات محمد بن سلمان طی این سالها٬ عربستان را در سایه افزایش جمعیت و اقتصاد نفتی آن وارد بحران‌های پیچیده‌ای کرده است که هیچ افق روشنی برای خروج از آن دیده نمی‌شود.

به‌طور کلی می‌توان این‌گونه نتیجه‌گیری کرد که به‌احتمال بسیار زیاد فروپاشی قریب‌الوقوع آل‌سعود در عربستان به‌دست طراح چشم‌انداز 2030 یعنی محمد بن سلمان خواهد بود.

 

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/14793


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.